Wat houdt de mobile-first index in?

Anno 2020 worden veel meer zoekopdrachten in Google uitgevoerd via een mobiel apparaat dan pakweg 10 jaar geleden. Momenteel is ongeveer de helft van alle zoekopdrachten via een smartphone of tablet en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden. Voorheen gebruikte Google altijd de desktop variant van websites voor het samenstellen van de organische zoekresultaten. Maar door de de stijgende lijn van het mobiele gebruik, wil Google nu de mobiele versie van websites als uitgangspunt nemen voor de rangschikking van zoekresultaten. Met de wijziging wil Google voorkomen dat mensen met hun smartphone via de zoekmachine terechtkomen op een website die niet gebruiksvriendelijk is óf veel minder content heeft dan de desktop versie.
Ranco Mes
29 april 2020

« terug naar overzicht