www.visitmedia.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Google gaat websites zonder SSL voorzien van waarschuwing

Deze week werd bekend dat Chrome in de aankomende versie (versie 62) website’s zonder SSL certificaat nog explicieter als “Onveilig” gaat aanmerken. Dit houdt in dat bezoekers van een onveilige site hiervan een nog duidelijkere melding in beeld krijgen. Het is dus steeds belangrijker dat uw website beveiligd is met een SSL certificaat om uw bezoekers een veilige surfervaring te geven.

Wat is een SSL certificaat?
Standaard wordt alle internetverkeer over het HTTP protocol verstuurd. Op deze manier is het verkeer tussen de computer en de webserver niet versleuteld. In het ergste geval kan een derde persoon alle verkeer dat vanuit de computer naar de website wordt verzonden en teruggestuurd onderscheppen. Deze informatie kan vervolgens door anderen worden gelezen. Denk hierbij aan creditcardnummers, BSN nummers en andere gevoelige gegevens.

Hoe herken ik een veilige website?
Met een SSL certificaat komt er achter HTTP een “S” van “Secure” te staan. Tevens staat er een groen slotje voor het webadres en is het eerste deel van de URL (https://) groen gekleurd. Verkeer dat over HTTPS gaat wordt versleuteld en is alleen te ontcijferen door de browser en de webserver. Op deze manier kan een derde persoon de data niet lezen en is deze waardeloos.

Soorten SSL certificaten
SSL-certificaten worden verstrekt door gemachtigde bedrijven zoals Comodo, GeoTrust en Symantec en gevalideerd op basis van de domeineigenaar of op het bedrijfsadres. SSL certificaten zijn er in diverse soorten, van de eenvoudige variant met groen slotje tot een uitgebreidere variant waarbij ook de bedrijfsnaam voor de URL staat.

Update Google Chrome
Google zal versie 62 van Chrome naar verwachting in oktober van dit jaar uitrollen, het is dus van belang dat uw website voor die tijd voorzien is van een veilig SSL certificaat.

SSL Certificaat aanvragen
Visit Media levert diverse soorten SSL certificaten vanaf € 49,- per jaar. Heeft u vragen over SSL of wilt u graag weten welk certificaat het beste bij uw website past? Neem dan gerust contact met ons op!


« terug naar overzicht
: Richard Danklof
: 03 mei 2017
: ssl, security, beveiliging, chrome